Torsdagslektion för Kajsa

Sen efter specialen var det yttligare ett pass till. Det är min nya grupp som jag gillar rätt mycket redan nu. Det vart lektion på Lewi som jag inte ridit på ett par år och då tyckte jag inte om honom så speciellt mycket men nu när jag själv har utvecklats mycket så kändes han som en helt annan häst.

Upplägget på lektionen var annorlunda men den innehöll samma saker som passet innan, skänkelvikningar och jobb på volt och fyrkant. Lewi vart riktigt fin när min sits hamnade på plats och det är mycket det jag ska tänka på, för då hamnar min handställning bra på plats och det blir riktigt bra så. Men vart förvånad över hur bra det gick och jag är glad att jag fick rida han igen för han kan så mycket och är mycket känsligare så man får passa sig riktigt noga för i vilket läga skänkeln hamnar! Men de va ett roligt pass.

Specialen

Första gången på drygt två månader som jag satt upp till häst så ont i jumskarna har jag så jag inte vet vad. Men annars var det skönt att vara uppe till häst igen, saknat dom små djuren!

Övningarna var rätt simpla, skänkelvikningar och jobb på volt och fyrkant. Men det är så det ska va första gången efter ett sommaruppehåll, lite basic. Men Jet Set var inte att leka med idag, fy i helvete vad han låste sig i vänstern och bara högg tag i bettet. Sen så skickar han in arslet när man ska fatta galopp, det är någon ny idé han fick igår, de har han aldrig gjort innan. Men tack och lov va de bara i höger galoppen och inte i vänstern också. 

Men stumtals vart han fin och galoppen var nog den bästa gångarten idag, rund och den hade kraft i sig redan från början, annars brukar det kunna va lite åhej åhå med det. Men för ett första pass efter sommaren så va de ändå rätt okej.

                                                       


Mina favoritekipage på ridskolan

Bland ridskolehästarna finns det en självklar för mig!

Sara Norgren och Smokey!
Efter flera års slit och träning så finns det inget bättre ridskoleekipage än dom två. Dom litar på varandra, är otroligt fina tillsammans och det ser så elegant ut när dom två är inne på banan. Förra året var dom klubbmästare i både dressyren och hoppningen, i år försvarade dom titeln i dressyren och tog hem andraplatsen i hoppningen. Dom placerar sig i imprincip alla tävlingar dom är med i och även den värsta starterna kammar dom hem placeringar. Vilket visar på att dom har en hög lägsta nivå. Och att se dom på både träning och tävling är otroligt kul, det bara flyter på och ser så vackert ut. Smokey är väldigt fin när rätt ryttare rider och finare har jag aldrig sett honom än när Sara rider.





Bland ridskoleponnysarna har jag ett favoritekipage också

Lina Svennberg och Willy
Lina är en envis liten ung dam som inte ger sig förens det funkar och tog sig an Willy. Han har sina små idéer men Lina har helt andra tankar än vad han har. På tävlingsbanan har det gått sisådär ibland, men det lossnar mer och mer nu för hennes envishet finns. Men dom har gått nollad på lokal hoppning och dom tog hem andraplaceringen på klubbmästerskapen i år. På träning så hoppar Willy allt som om han inte gjort något annat i hela sitt liv och i dressyren är han så mjuk och rund, eloge till Lina för jag vet själv hur jobbig han är. Jag är så imponerad över hur mycket dom har hittat varandra och utvecklats under den korta tiden som dom har hållit ihop.


En hälsning från sariih

Nu är designen klar åsa, så blogga på så det ryker om fingrarna.

Idag vill jag ha följande inlägg här:

- Favorit ekipage på ridskolan med bild och förklaring (både ponny och stor häst)

Lina hade gjort ngt liknande och det såg kul ut

- Höstens vill ha lista 1-10 med bilder (ridning)

-höstens vill ha lista 1-5 med bilder (vanligt)

-Dina mål i höst, punkt lista och varför

-Hur mycket du avgudar mig för att jag gör din webbdesign. haha ett RIKTIGT SMÖÖÖR BREV

Lycka till!




RSS 2.0